понедељак, 14. септембар 2015.

Treman lica kod kuce (pogodan za osetljivu kozu)

Jednom nedeljno ili makar 2 puta mesecno trebali bi da uradite  treman lica. Prednost ovog tretmana jeste ta sto ga mozete uraditi  kod kuce a i nece vas puno kostati. Nezno ceste ukloniti mrtve celije s koze i vratiti vasem licu svezinu. Moja koza je  osetljiva tako da vas uveravam da je pogodan i za osetljivu kozu lica.
Vrlo je jednostavan i ukoliko pratite korake razultati nece izostati.

Ne bi bilo zanimljivo bez selfija. :)


Najpre cemo uraditi piling lica. Ukoliko je i vama koza lica izuzetno osetljiva preporucujem vam Vichy Pure thermale piling za lice koji ne sadrzi parabene. Ovaj piling ce nezno ukloniti necistoce sa vaseg lica.
Cena se razlikuje od apoteke do apoteke tako da vam mogu reci samo okvirnu cenu: 1100 dinara. I jedna savet: Vichy proizvode kupujte u ovlascenim Vichy apotekama jer cete tamo dobiti i dodatni popust.






Posto smo uradili piling neredni korak je parenje lica. Mozda zvuci komplikovano ali sve sto vam je potrebno jeste serpa kljucale vode, peskir i caj od zalfije, kamilice i zeleni caj. Mozete koristiti sva tri caja ali i ne morate. Izbor je na vama. Ja uglavnom koristim sva tri. Kako se pari lice? U serpu kljucale vode (ne treba da bude puna) sipajte po kasicicu ova tri caja. Bolje je da koristie osuseni caj kupljen u zdravoj hrani nego onaj iz filter kesica. Zatim pokrite glavu peskirom kao kada se inhlarate i drzite tako najvise 3 minuta. Parenje lica cini da vam se pore na kozi otvore i na taj nacin lice oslobodi necistoca. 











Naredni korak jeste maska za lice. Ovog puta koristicemo Balea maske koje mozete da nabavite u DM drogerijama. Ima raznih ja sam pre koristila masku od blata iz mrtvog mora ali je ona bila jako gruba za moje osetljivo lice. Prpeorucujem ovu sa cinkom. Jako je dobra i zaista ce vase lice dubinski ocistiti. Kesica je namenjena da se 2 puta iskoristi. Kao sto vidite sa slike meni nedostaje drugi deo koju sam iskoristila. 
Kosta 105 dinara i kao sto sam rekla mozete je naci u svkom DM-u.







Maska treba da odstoji 10-15 minuta a onda je isperite vodom.


Poslednji korak jeste krema za lice. Ovaj deo tretmana je tako vazan i nikako ga ne smete propustiti. Posto je lice cisto a pore otvorene krema ce bolje delovati nego inace. Ima raznih krema na trzistu i verujem da ste i vi mnoge isprobali.. Preporucujem La Roche  Effaclar mat. Cela njihova kozmetika je dobra za osetljivu kozu a ova krema ce dati mat izgled vasoj kozi.







Cena ove kreme je oko 1700 dinara i toplo vam je preporucujem.


Isprobajte ovaj tretman pa ostavite komentar kako vam se dopao.

Molim vas da se, posto procitate ovaj post, registrujete bespatno na mog blog. Na njemu mozete da procitate jos korisnih saveta.


Нема коментара:

Постави коментар