уторак, 15. септембар 2015.

Celulit

Celilit ili napast zvana pomorandzina kora je problem s kojim se ne srecu samo debele zene. Kako i zasto nastaje nije naucno dokazano ali predstavlja deformitet koji se pojavljuje kod zena gde je zbog nagomilanih toksina i masnoca ispod koze vezivno tkivo oslabljeno. Izgleda veoma ruzno i ume da frustrira.








Posto je to problem za koji bi zene dale citavo bogatstvo da ga se rese, kozmeticke kuce smisljaju reklame na koje smo sve pale. "Uklonite celulit za samo 10 dana!" "Eliministe celulit kao da ga nikada nije bilo!"
Priznajemo da smo odmah potrcale i kupile sve te masazere, kreme, gelove.
Da se odmah razumemo, celulit nije nastao za 10 dana pa se za 10 dana ne mozemo resiti njega.
Drugo, ne postoji ta krema koja moze da ukloni celiliut. A najtuznije je to sto se celulita ne mozemo nikada u potpunosti resiti. Medjutim, dobra vest je ta da ga mozemo umanjiti ali to je veoma tezak posao.

Najpre budite spremni da tokom dana unesete dovoljnu kolicinu vode. Nikako ne smete da preterujete jer ni to nece biti dobro. Preporuka je da se na 25 kg popije litar vode.






Ishrana je ono o cemu treba voditi racuna ako zelite da se oslobodite celulita. Navike kao sto su cigarete, alkohol, grickalice i slatkisi treba odmah da zaboramo. Meni je najteze da se odreknem slatkisa i zbog toga cesto posustanem.

Posto smo se oslobodili losih navika na redu je jelovnik. Hrana bogata anitoksidansima je vas saveznik. Jabuke, kruske, crveno bobicasto voce i voce iz porodice citrusa je bogato antioksidansima. Sto se tice povrca prpeorucuju se lisnato zeleno povrce i sargarepa.

Lecitin i masne kiseline takodje moze da regenerise osteceno tkivo a mozete ih naci u brokoliju, spanacu, karfiolu, morskoj ribi, orasastim plodovima, soji, krompiru, paradajizu.

Celulit mozete da korigujete i uz pomoc proteina tako sto cete umesto svinjskog mesa jesti pilece ili curece.  Jaja, riba i obrano mleko takodje su puni preoteina.

Zeleni caj konzumirajte umesto jutarnje kafe. Jako je dobar za detoksikaciju organizma.



 Umesto slatkisa pojedite dinju, bananu, breskvu ili neko drugo slatko voce. Cips, smoki, grisine i perece zamnite orasastim plodovima, sargarepom i celerom nasecenim na stapice.


Na redu su kreme protiv celulita. Probala sam razne i nijednom nisam bila zadovoljna tako da vam tu ne mogu nista korisno reci. Jedino sto sam sigurna da pomaze jeste piling koze. Procitala sam da se onom da pomaze kada se cetkom za kupanj  trlja od peta ka guzi. Medjutim, ja imam jako neznu kozu i pucaju mi kapilari tako da to nisam probala. Postoje razni piling gelovi tako da mozete njih da probate. Ja koristim Nivea in-shower gel q 10 i zadovoljna sam njime. Uradi i blagi piling koze.





Fizicka aktivnost je obavezna kada zelite da se resite celulita a kardio vezbe najvise pomazu.



Ovo bi bili neki osnovni saveti kojih se treba pridrzavati. Zapamtite da to ne moze preko noci da se desi i da je potrebno mnogo truda i odricanja.

Uskoro na mom blogu recept o tome kako da napravite ukusan brokoli i karfiol.



Molim vas da se, posto procitate ovaj post, registrujete bespatno na mog blog. Na njemu mozete da procitate jos korisnih saveta.




Нема коментара:

Постави коментар