недеља, 13. септембар 2015.

Predlog za dorucak - Kruskasti smoothie


Vrlo cesto se dogodi da se probudimo i ne znamo sta bismo jeli. I kada zelimo da se hranimo zdravo sebi postavljamo pitanje sta to zdravo mozemo da napravimo sebi za dorucak. Znam da su burek sa sirom, pogacice sa cvarcima, pica, sendvic, kroasani (i da ne nabrajam dalje vec mi nije dobro) mnogo primamljiviji i cini nam se ukusniji, ali ubrzo cemo da dokazemo da za dorucak mozemo da jedemo zdravo i ukusno. Danas cemo da pijemo nesto sto se zove smoothie. Postoji naravno mnogorecepata na raznim blogovima, ali verujte mi neki su toliko fuj da dok recept ne prilagodite svom ukusu prosipacete sok. Ovo je smoothie na moj nacin. Potreban vam je za svaku pripremu blender. Danas koristimo sledece sastojke:
krusku, ovsene mekinje, vodu, laneno seme, lesnike i limun.
Priprema je vise nego jednostavna:
U blender stavite 2 kruske nasecene, kasicicu lanenog semena, desetak kapi limuna, nekoliko lesnika i kasiku ovsenih mekinja. Zatim dolijemo 2 dl hladne vode i 2 kocke leda. Onda uljucite blender. Brrrr! Gotovo je! Prijatno. Ako vam se dopadne ili i vi imate neki predlog i recept za smoothie napisite u komentaru. Odoh ja da uzivam u ovom ukusnom obroku.








Molim vas da se, posto procitate ovaj post, registrujete bespatno na mog blog. Na njemu mozete da procitate jos korisnih saveta. 

Нема коментара:

Постави коментар