понедељак, 14. септембар 2015.

Jacanje kose pomocu cajeva

Mislili ste da se cajevi samo piju? U ovom postu objasnicu vam koje  cajeve da koristite kako biste ojacali kosu, sprecili njeno mascenje i kako da umirte iritacije i svrab.





 Opadanje kose jeste jedan od  problema koji muci mnoge. Najmanje sto mozete da uciniti za svoju kosu jeste da skuvate sebi caj od lista ili korena (naizmenicno se  koriste) koprive i korena cicka. Oba caja ce ojacati vasu kosu i umanjiti opadanje.
 Ukoliko vam se kosa brzo masti cajevi od ruzmarina i zalfije su pravi izbor.
 Kamilica je dobra da smiri iritacije na kozi glave a zeleni caj dace vam volumen.

 Moja preporuka i ono sto ja radim jeste da u serpu u kojoj ima 2 litara kljucale vode stavim: 
2 supene kasike lista koprive (naredni put korena), 2 supene kasike korena cicka, 1 supenu kasiku kamilice, 1 supenu kasiku zalfije, pola supene kasike ruzmarina i punu kasiku zelenog caja. 
Ja ostavim 2 sata a zatim procedim i ostavim ovu mesavinu da se ohladi do temperature koja je prijatna za nanosenje na glavu (dakle treba da bude mlak) . Poto operem kosu i isperem sampon, kosu polijem ovom mesavinom cajeva. NE ISPIRA SE. Blago umasiram, ali ne dugo i ne grubo jer, kada je mokra, kosa je jos neznija. Ostavim da se prosusi. 

Naravno, mesavinu mozete da korigujete u zavisnosti od vaseg problema. Ako vam je kosa tanka i slaba mesavina koju sam ja navela je izuzetno dobra za vas.

Ukoliko vi imate neki recept kojim jacate kosu ostavite ga u komentaru.

Molim vas da se, posto procitate ovaj post, registrujete bespatno na mog blog. Na njemu mozete da procitate jos korisnih saveta. 



Нема коментара:

Постави коментар